3r Eso practica l’esquí Alpí

Els alumnes de 3r d’Eso la setmana passada van pujar a pistes per practicar l’esquí Alpí. Va fer molt bon dia i van poder gaudir molt de l’esport i les pistes.

Algunes anècdotes van fer que el dia fos força divertit i van tornar havent millorat força la seva tècnica.

L’esquí alpí (o esquí de descens) és una modalitat d’esquí, que consisteix a lliscar sobre pendents coberts de neu amb esquís llargs i amples subjectats a cada peu, ja que el centre de l’esquí està justament sota del genoll.

 

L’esquí alpí va evolucionar de l’esquí de fons quan les infraestructures dels remolcadors va construir-se a les estacions de muntanya per remuntar als esquiadors fins al capdamunt de les pistes, permetent gaudir diverses vegades del descens de pistes que d’una altra manera seria massa cansat de pujar. Així doncs, l’esport és popular allà on la combinació de neu, pistes d’esquí i suficient infraestructura turística pot ser construïda, és a dir, a parts d’Europa, Nord-amèrica i Japó. L’esport també s’està popularitzant en països en vies de desenvolupament com poden ser Xile, Argentina o fins i tot la Xina i països asiàtics.

La principal dificultat tècnica a la qual s’han d’enfrontar els esquiadors és simplement com controlar la direcció i velocitat del seu descens. Normalment, els principiants fan servir la tècnica de la falca, per girar i parar, enfocant un o tots dos esquís cap a l’interior però els esquiadors més avançats fan servir mètodes més difícils però també més elegants i ràpids. A mesura que els esquiadors tenen més confiança, s’enfronten a pistes més llargues, amb més pendent i més desiguals a velocitats més altes.

1 comentari

  1. Sergi Santigosa

    A veure si podem veure alguns d’ells als Jocs Olímpics d’Hivern del 2022, oficialment XXIV Jocs Olímpics d’hivern, que organitzarà el Comitè Olímpic Internacional (COI) l’any 2022 a Pequín (Beijing), Xina

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>